Измийте и сварете агнешкия комплект (дроб, сърце, бял дроб) в подсолена вода за 30 минути. Извадете и оставете да се охлади, след което нарежете на малки кубчета. Запазете бульона.
В дълбок тиган загрейте олиото и маслото и запържете нарязания кромид и пресен лук, докато стане златист. Добавете агнешките дреболии и гответе още 2-3 минути. Сложете червен пипер, черен пипер, чубрица и джоджен, за да получите традиционния вкус.
Добавете ориза Panino в тигана и разбъркайте, за да поеме ароматите.
Налейте 600 ml агнешки бульон (същия от варенето на дреболиите) и оставете да къкри 10-12 минути, докато оризът попие течността и стане пухкав.
Добавете магданоза, разбъркайте и свалете от котлона. Прехвърлете сместа в тава.
Разбийте заливка от яйцата, киселото мляко, щипка сол и черен пипер.
Изсипете заливката върху дроб сармата и печете на 180 градуса, на включен горен и долен реотан за 10-15 минути, докато стане златиста.
Сервиране
Оставете дроб сармата да почине за 10 минути, за да се стегне добре.
Поднесете топла, с кисело мляко и поръсена с нарязан магданоз.