Рецепти
Традиционна агнешка дроб сарма
ПРОДУКТИ:
500 г агнешки дреболии
2 чаени чаши
ориз Трапезен Panino
2 стръка пресен лук
½ връзка пресен магданоз
1 чаена лъжица червен пипер
3-4 стръка пресен джоджен
2-3 супени лъжици олио
4 чаени чаши бульон
сол
½ чаена лъжица черен пипер
за заливката:
2 бр. яйца
1 кофичка кисело мляко
3 супени лъжици брашно
1 щипка сода бикарбонат
ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте, нарежете и сварете дреболиите.
В дълбок съд задушете зеленият лук. Към него прибавете измития ориз и сварените дреболии. Разбъркайте.
Прибавете черния, червения пипер, джоджена, магданоза и 2 чаши от горещия бульон.
Оставете за няколко минути сместа да поеме бульона. Изсипете в тавичка и печете на 180°C, до златисто.
Пригответе заливката като разбиете яйцата с киселото мляко, содата и брашното до хомогенна смес.
Залейте със заливката 10 минути преди да стане готово ястието до зачервяване.
ОРИЗ