Рецепти
Варено жито със стафиди и орехи
ПРОДУКТИ:
1 чаена чаша
грухана пшеница Paninо
½ чаена чаша захар
1 чаена чаша изчистени орехи
100 г стафиди
1 пакетче натурално нишесте
½ пакет обикновени бисквити (смлени)
1 ванилия
1 чаена лъжица канела
около 30-40 г белен бадем (за декорация)
лимонова и портокалова кора
зрънца нар (за декорация)
ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте житото, варете докато зрънцата се разпукат и го изцедете.
В отделен съд кипнете 2 чаени чаши вода.
Добавете захарта, ванилията и стафидите и прибавете към тази смес предварително разтвореното в малко студена вода нишесте.
Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки.
Прибавете житото и цитрусовите корички.
Разпределете в купички и поръсете с орехите, бисквитите и канела.
Декорирайте с зрънца нар и няколко ядки белен бадем.
ЗЪРНЕНИ