Рецепти
Сухи чушки с боб за Бъдни вечер
ПРОДУКТИ:
10 сушени червени чушки
· 250 g
боб Традиционен Panino
· ½ ч.ч. ориз
· 1 гл. лук
· 2 стръка праз лук
· няколко листа кисело зеле
· 2-3 ч.ч. зелев сок
· ½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
· 1 ч.л. чубрица
· джоджен
· олио
· сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително накиснете за 1 нощ боба и сменете водата. Варете 30-40 min. докато омекне и отцедете.
Залейте сухите чушки с гореща вода и киснете 15 min.
Нарежете праза и кромида, след което задушете в горещата мазнина до омекване.
Добавете почистения и измит ориз, а след няколко минути и боба.
Овкусете с подправките и залейте с 2-3 чаени чаши вода.
Оставете да къкри на слаб огън до набъбване на ориза.
В намаслена тавичка за печене покрийте дъното със зелевите листа и наредете вече напълнените чушки.
Залейте със зелев сок, така че да ги покрие и сложете чиния, която да ги притиска.
Печете на 180°С до готовност.
БОБ