ПРОДУКТИ:
- 4-5 средно големи домата
- 50 г гъби
- 50 г ориз Бисерен Panino
- 1 глава лук
- 30 г масло и олио за пържене
- магданоз
- черен пипер
- сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Отрежете горната част на предварително измитите доматите и ги запазете за по-късно като капачета.
- Внимателно почистете вътрешността на доматите и я отделете.
- Задушете гъбите и лука в малко мазнина и вода докато поомекнат.
- Добавете предварително измития ориз и овкусете със солта, вътрешността на доматите, магданоз, черния пипер и вода, необходима за набъбването на ориза.
- След като оризът е готов, напълнете доматите с готовата плънка.
- Похлупете с капачетата всеки домат и подреждат в тава,
- Полейте с останалата мазнина и печете до готовност.