Рецепти
Пълнени домати с ориз и гъби
ПРОДУКТИ:
4-5 средно големи домата
50 г гъби
50 г
ориз Бисерен Panino
1 глава лук
30 г масло и олио за пържене
магданоз
черен пипер
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Отрежете горната част на предварително измитите доматите и ги запазете за по-късно като капачета.
Внимателно почистете вътрешността на доматите и я отделете.
Задушете гъбите и лука в малко мазнина и вода докато поомекнат.
Добавете предварително измития ориз и овкусете със солта, вътрешността на доматите, магданоз, черния пипер и вода, необходима за набъбването на ориза.
След като оризът е готов, напълнете доматите с готовата плънка.
Похлупете с капачетата всеки домат и подреждат в тава,
Полейте с останалата мазнина и печете до готовност.
ОРИЗ