Рецепти
Голи сармички
ПРОДУКТИ:
2 ч. ч.
ориз Екстра PANINO
600 г мляно месо
3 яйца
100 г краве масло
1 лимон
1 гл. целина
1 с. л. червен пипер
брашно за овалване
черен пипер, сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Прегледайте, измийте Ориз Екстра PANINO и го прибавете към месото заедно с 2 белтъка.
Поръсете с черен пипер и сол на вкус.
Замесете добре, оформете дребни кюфтенца и ги оваляйте в брашно.
Във вряща подсолена вода сварете нарязаната на парченца целина и прибавете половината масло.
Пуснете едно по едно кюфтенцата.
Варете ястието на тих огън. Разбийте двата жълтъка и третото яйце с лимоновия сок и при непрекъснато бъркане започнете да прибавяте сос от ястието.
С получения сос залейте кюфтенцата, а останалата мазнина запържете с червения пипер и изсипете върху готовото ястие.
ОРИЗ