Рецепти

Крем супа от белена леща и тофу

ПРОДУКТИ:
  • 1 чаена чаша леща Белена Panino
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 100 г тофу
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • целина
  • 2 стръка пресен лук
  • 4 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • къри
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Сварете лещата заедно с обеления лук, чесън, морков и целина.
  2. Отцедете и пасирайте сварените зеленчуци с лещата и отново върнете в бульона.
  3. Овкусете със сол, черен пипер, куркума и къри, но не прекалявайте.
  4. Прибавете зехтина и разбъркайте внимателно.
  5. Поднесете я топла, поръсена с нарязан на ситно зелен лук и настъргано тофу.
ЛЕЩА