Продукти
- 200 г Ориз за сарми и пилаф Panino
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 с.л. масло
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. куркума
- 1/2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. черен пипер
- Сол
- 50 г стафиди
- 600 мл. зеленчуков бульон
- 50 г бадеми
- Магданоз
Приготвяне
1. Изплакнете ориза.
2. Запържете в масло лука и моркова и гответе до омекване.
3. Добавете куркумата, солта, канелата и черния пипер.
4. Изсипете ориза и разбъркайте, докато леко се запържи.
5. Добавете стафидите и разбъркайте.
6. Налейте 600 мл. бульон и оставете да заври. Гответе около 15 min., докато оризът поеме течността.
7. В малък тиган загрейте 1 с.л. масло и леко запечете ситно накълцаните бадеми, докато станат златисти. Поръсете с тях готовия пилаф.
8. Леко разбъркайте пилафа с вилица, за да стане пухкав. Гарнирайте с прясно накълцан магданоз и сервирайте топъл.
2. Запържете в масло лука и моркова и гответе до омекване.
3. Добавете куркумата, солта, канелата и черния пипер.
4. Изсипете ориза и разбъркайте, докато леко се запържи.
5. Добавете стафидите и разбъркайте.
6. Налейте 600 мл. бульон и оставете да заври. Гответе около 15 min., докато оризът поеме течността.
7. В малък тиган загрейте 1 с.л. масло и леко запечете ситно накълцаните бадеми, докато станат златисти. Поръсете с тях готовия пилаф.
8. Леко разбъркайте пилафа с вилица, за да стане пухкав. Гарнирайте с прясно накълцан магданоз и сервирайте топъл.