ПРОДУКТИ:
- 500 г агнешки дреболии
- 2 чаени чаши ориз Трапезен Panino
- 2 стръка пресен лук
- ½ връзка пресен магданоз
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 3-4 стръка пресен джоджен
- 2-3 супени лъжици олио
- 4 чаени чаши бульон
- сол
- ½ чаена лъжица черен пипер
за заливката:
- 2 бр. яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 1 щипка сода бикарбонат
ПРИГОТВЯНЕ:
- Измийте, нарежете и сварете дреболиите.
- В дълбок съд задушете зеленият лук. Към него прибавете измития ориз и сварените дреболии. Разбъркайте.
- Прибавете черния, червения пипер, джоджена, магданоза и 2 чаши от горещия бульон.
- Оставете за няколко минути сместа да поеме бульона. Изсипете в тавичка и печете на 180°C, до златисто.
- Пригответе заливката като разбиете яйцата с киселото мляко, содата и брашното до хомогенна смес.
- Залейте със заливката 10 минути преди да стане готово ястието до зачервяване.