Рецепти

Традиционна агнешка дроб сарма

Традиционна агнешка дроб сарма Panino
ПРОДУКТИ:
  • 500 г агнешки дреболии
  • 2 чаени чаши оориз Трапезен Panino
  • 2 стръка пресен лук
  • ½ връзка пресен магданоз
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 3-4 стръка пресен джоджен
  • 2-3 супени лъжици олио
  • 4 чаени чаши бульон
  • сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер

за заливката:

  • 2 бр. яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 щипка сода бикарбонат
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Измийте, нарежете и сварете дреболиите.
  2. В дълбок съд задушете зеленият лук. Към него прибавете измития ориз и сварените дреболии. Разбъркайте.
  3. Прибавете черния, червения пипер, джоджена, магданоза и 2 чаши от горещия бульон.
  4. Оставете за няколко минути сместа да поеме бульона. Изсипете в тавичка и печете на 180°C, до златисто.
  5. Пригответе заливката като разбиете яйцата с киселото мляко, содата и брашното до хомогенна смес.
  6. Залейте със заливката 10 минути преди да стане готово ястието до зачервяване.
ОРИЗ