Рецепти

Постна мусака с леща и заливка

Постна мусака с леща и заливка Panino
ПРОДУКТИ:
  • 2 чаени чаши леща Канадска Panino
  • 3-4 супени лъжици доматено пюре
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 2 картофа ( нарязани на кубчета)
  • 2 скилидки чесън (настъргани)
  • 2 стръка магданоз, ситно нарязан
  • олио (за задушаване)
  • чубрица
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • сол

за заливка:

  • 2 яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 супена лъжица брашно
  • ½ чаена лъжица сода за готвене
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. В тиган задушете ситно нарязаните морков, чушка, лук и чесън, докато омекнат и накрая добавете червения пипер.
  2. След това добавете почистената леща и картофите и долейте с вода, така че да ги покрие напълно и оставете да заври.
  3. След като зеленчуците омекнат , прибавете солта, доматеното пюре, магданоза и чубрицата.
  4. Изцедете, ако е останало някакво количество вода.
  5. Прехвърлете сместа равномерно в тава за печене.

Заливката:

  1. В отделна купа разбийте яйцата с киселото мляко, содата и щипка сол.
  2. Залейте мусаката със заливката.
  3. Печете в загрята на 180-200⁰С фурна за около 40 минути или до готовност.
ЛЕЩА