ПРОДУКТИ:
- 2 чаени чаши леща Канадска Panino
- 3-4 супени лъжици доматено пюре
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 чушка
- 2 картофа ( нарязани на кубчета)
- 2 скилидки чесън (настъргани)
- 2 стръка магданоз, ситно нарязан
- олио (за задушаване)
- чубрица
- 1 супена лъжица червен пипер
- сол
за заливка:
- 2 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 супена лъжица брашно
- ½ чаена лъжица сода за готвене
ПРИГОТВЯНЕ:
- В тиган задушете ситно нарязаните морков, чушка, лук и чесън, докато омекнат и накрая добавете червения пипер.
- След това добавете почистената леща и картофите и долейте с вода, така че да ги покрие напълно и оставете да заври.
- След като зеленчуците омекнат , прибавете солта, доматеното пюре, магданоза и чубрицата.
- Изцедете, ако е останало някакво количество вода.
- Прехвърлете сместа равномерно в тава за печене.
Заливката:
- В отделна купа разбийте яйцата с киселото мляко, содата и щипка сол.
- Залейте мусаката със заливката.
- Печете в загрята на 180-200⁰С фурна за около 40 минути или до готовност.