Рецепти
Постна мусака с леща и заливка
ПРОДУКТИ:
2 чаени
чаши леща Канадска Panino
3-4 супени лъжици доматено пюре
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 картофа ( нарязани на кубчета)
2 скилидки чесън (настъргани)
2 стръка магданоз, ситно нарязан
олио (за задушаване)
чубрица
1 супена лъжица червен пипер
сол
за заливка:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 супена лъжица брашно
½ чаена лъжица сода за готвене
ПРИГОТВЯНЕ:
В тиган задушете ситно нарязаните морков, чушка, лук и чесън, докато омекнат и накрая добавете червения пипер.
След това добавете почистената леща и картофите и долейте с вода, така че да ги покрие напълно и оставете да заври.
След като зеленчуците омекнат , прибавете солта, доматеното пюре, магданоза и чубрицата.
Изцедете, ако е останало някакво количество вода.
Прехвърлете сместа равномерно в тава за печене.
Заливката:
В отделна купа разбийте яйцата с киселото мляко, содата и щипка сол.
Залейте мусаката със заливката.
Печете в загрята на 180-200⁰С фурна за около 40 минути или до готовност.
ЛЕЩА