ПРОДУКТИ:
- 1 ч. ч. Канадска леща PANINO
- 1 стрък праз
- 2 моркова
- 1 малка глава целина
- 1 домат (пресен или от консерва)
- 1 гл. чесън
- ½ к. ч. олио
- клонче суха чубрица
- 1 с. л. нарязан магданоз
- сол, оцет на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
- Прегледайте лещата, измийте я добре, залейте със студена вода и я варете на тих огън заедно с нарязания на ситно праз и с нарязаните на малки кубчета моркови и целина.
- Когато лещата омекне, прибавете олиото, чесъна и чубрицата.
- Десетина минути преди да снемете съдът с лещата от огъня, добавете обеления и настърган на едро ренде домат.
- Готовата чорба овкусете със сол и оцет и поръсете с нарязан на ситно магданоз.