Рецепти

Агнешки джолан с ориз Басмати

ПРОДУКТИ:
  • 200 г ориз Басмати Panino
  • 1 лук нарязан
  • 2 агнешки джолана
  • 3 супени лъжици растително масло
  • 4 стръка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 2 пръчици канела
  • 3 скилидки чесън
  • 200мл бяло вино
  • 800 мл бульон
  • 1 връзка магданоз
  • 1 супена лъжица ситно нарязан джоджен
  • Сол и черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Загрейте фурната на 180°C.
  2. На силен котлон, запържете джоланите заедно с лука, мащерката, дафиновите листа и канелата. Добавете чесъна и гответе за около 10 минути.
  3. Намалете котлона и добавете виното. Гответе още 2 минути, след което добавете половината от бульона. Покрийте и поставете във фурната за около 1 час.
  4. Накиснете ориза за 1 час и след това го добавете към ястието заедно с останалия бульон. Гответе под капак за около 40 минути.
  5. Подправете ястието с пресен магданоз, мента и други подправки по желание.
ОРИЗ