ПРОДУКТИ:
- 200 г ориз Басмати Panino
- 1 лук нарязан
- 2 агнешки джолана
- 3 супени лъжици растително масло
- 4 стръка мащерка
- 2 дафинови листа
- 2 пръчици канела
- 3 скилидки чесън
- 200мл бяло вино
- 800 мл бульон
- 1 връзка магданоз
- 1 супена лъжица ситно нарязан джоджен
- Сол и черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
- Загрейте фурната на 180°C.
- На силен котлон, запържете джоланите заедно с лука, мащерката, дафиновите листа и канелата. Добавете чесъна и гответе за около 10 минути.
- Намалете котлона и добавете виното. Гответе още 2 минути, след което добавете половината от бульона. Покрийте и поставете във фурната за около 1 час.
- Накиснете ориза за 1 час и след това го добавете към ястието заедно с останалия бульон. Гответе под капак за около 40 минути.
- Подправете ястието с пресен магданоз, мента и други подправки по желание.