Рецепти
Агнешки джолан с ориз Басмати
ПРОДУКТИ:
200 г
ориз Басмати Panin
o
1 лук нарязан
2 агнешки джолана
3 супени лъжици растително масло
4 стръка мащерка
2 дафинови листа
2 пръчици канела
3 скилидки чесън
200мл бяло вино
800 мл бульон
1 връзка магданоз
1 супена лъжица ситно нарязан джоджен
Сол и черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 180°C.
На силен котлон, запържете джоланите заедно с лука, мащерката, дафиновите листа и канелата. Добавете чесъна и гответе за около 10 минути.
Намалете котлона и добавете виното. Гответе още 2 минути, след което добавете половината от бульона. Покрийте и поставете във фурната за около 1 час.
Накиснете ориза за 1 час и след това го добавете към ястието заедно с останалия бульон. Гответе под капак за около 40 минути.
Подправете ястието с пресен магданоз, мента и други подправки по желание.
Simon Einstein
ОРИЗ