ПРОДУКТИ:
- 250 г кафяв ориз Panino
- 1 малка консерва ананас, отцеден от сока
- 500 г пилешко филе , нарязано на малки парчета
- 100 г сурово кашу
- 2 скилидки чесън
- 1 яйце
- соев сос
- 1 чаена лъжица кориандър
- 1 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица черен пипер смлян
- олио за готвене
- сол
- магданоз за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете ориза според указанията на опаковката и накрая добавете сол на вкус и куркума.
- Овкусете нарязаното пилешко със соев сос, настъргания чесън, черния пипер и сол и оставете да престои за 30 минути.
- Задушете до златисто в уок тиган в сгорещено олио.
- Добавете ориза и задушете, (ако е необходимо добавете малко вода или бульон) и намалете котлона.
- След 5-6 минути направете кладенче в средата до дъното, счупете яйцето и го разбъркайте докато стегне, а след това разбъркайте с целия ориз.
- Добавете кориандър, парчетата ананас и ядките кашу за няколко минути като разбърквате.
- Сервирайте горещо и поръсете с листенца магданоз.