Рецепти

Пържен ориз с пилешко, ананас и кашу

Пържен ориз с пилешко, ананас и кашу Panino
ПРОДУКТИ:
  • 250 г кафяв ориз Panino
  • 1 малка консерва ананас, отцеден от сока
  • 500 г пилешко филе , нарязано на малки парчета
  • 100 г сурово кашу
  • 2 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • соев сос
  • 1 чаена лъжица кориандър
  • 1 чаена лъжица куркума
  • 1 чаена лъжица черен пипер смлян
  • олио за готвене
  • сол
  • магданоз за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Сварете ориза според указанията на опаковката и накрая добавете сол на вкус и куркума.
  2. Овкусете нарязаното пилешко със соев сос, настъргания чесън, черния пипер и сол и оставете да престои за 30 минути.
  3. Задушете до златисто в уок тиган в сгорещено олио.
  4. Добавете ориза и задушете, (ако е необходимо добавете малко вода или бульон) и намалете котлона.
  5. След 5-6 минути направете кладенче в средата до дъното, счупете яйцето и го разбъркайте докато стегне, а след това разбъркайте с целия ориз.
  6. Добавете кориандър, парчетата ананас и ядките кашу за няколко минути като разбърквате.
  7. Сервирайте горещо и поръсете с листенца магданоз.
ОРИЗ