Рецепти
Пържен ориз с пилешко, ананас и кашу
ПРОДУКТИ:
250 г
кафяв ориз Panino
1 малка консерва ананас, отцеден от сока
500 г пилешко филе , нарязано на малки парчета
100 г сурово кашу
2 скилидки чесън
1 яйце
соев сос
1 чаена лъжица кориандър
1 чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица черен пипер смлян
олио за готвене
сол
магданоз за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете ориза според указанията на опаковката и накрая добавете сол на вкус и куркума.
Овкусете нарязаното пилешко със соев сос, настъргания чесън, черния пипер и сол и оставете да престои за 30 минути.
Задушете до златисто в уок тиган в сгорещено олио.
Добавете ориза и задушете, (ако е необходимо добавете малко вода или бульон) и намалете котлона.
След 5-6 минути направете кладенче в средата до дъното, счупете яйцето и го разбъркайте докато стегне, а след това разбъркайте с целия ориз.
Добавете кориандър, парчетата ананас и ядките кашу за няколко минути като разбърквате.
Сервирайте горещо и поръсете с листенца магданоз.
ОРИЗ