ПРОДУКТИ:
- 500 г боб Българска гозба PANINO
- 2 гл. лук
- 1 гл. целина
- 1 дафинов лист
- 3/4 ч. ч. олио
- 1 с. л. брашно
- 5-6 ск. чесън
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 ч. л. джоджен
- 1 вр. магданоз
- черен пипер, сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Прегледайте и накиснете боба в студена вода от вечерта, а на другия ден изхвърлете водата и го измийте. Залейте го отново със студена вода и го сложете да се вари.
- Когато бобът омекне, прибавете ситно нарязаните лук, морков, целина, дафинов лист и оставете да ври.
- Запържете брашното в олиото, добавете нарязания на ситно чесън и червения пипер. Разредете запръжката с гореща вода и я изсипете при боба.
- Посолете, добавете джоджен и гореща вода и варете до готовност.
- След като го отстраните от огъня, го поръсете с магданоз и черен пипер.