Продукти
- 500 г свинско месо
- 200 г Ориз за сарми и пилаф Panino
- 1 стрък праз
- 1 средно голяма кисела зелка
- 2 ч.л. червен пипер
- черен пипер и сол
- 2 ч.л. чубрица
- 3 с.л. зехтин
- 500 мл. зеленчуков бульон
Приготвяне
1. В дълбок съд загрейте зехтина и запържете наситнения праза до златисто за около 3 min.
2. Добавете нарязаното на кубчета месо и гответе още 8 min., докато стане златисто.
3. Добавете ориза и разбъркайте, за да поеме ароматите.
4. Подправете с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол. Накрая добавете 200 мл вода и гответе, докато оризът поеме течността.
5. Разгърнете листата на киселото зеле и отрежете твърдата част на стъблата.
6. Нарежете сърцевината на зелето на ситно и оставете настрана.
7. В центъра на зелево листо и поставете 1-2 с.л. от плънката.
8. Завийте листото, като приберете краищата, и оформете стегната сарма.
9. На дъното на голяма тава разпределете нарязаната сърцевина от зелето.
10. Подредете сармите плътно една до друга с шева надолу и залейте с 500 мл бульон.
11. Печете в предварително загрята фурна на 220°C за 50 min.
2. Добавете нарязаното на кубчета месо и гответе още 8 min., докато стане златисто.
3. Добавете ориза и разбъркайте, за да поеме ароматите.
4. Подправете с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол. Накрая добавете 200 мл вода и гответе, докато оризът поеме течността.
5. Разгърнете листата на киселото зеле и отрежете твърдата част на стъблата.
6. Нарежете сърцевината на зелето на ситно и оставете настрана.
7. В центъра на зелево листо и поставете 1-2 с.л. от плънката.
8. Завийте листото, като приберете краищата, и оформете стегната сарма.
9. На дъното на голяма тава разпределете нарязаната сърцевина от зелето.
10. Подредете сармите плътно една до друга с шева надолу и залейте с 500 мл бульон.
11. Печете в предварително загрята фурна на 220°C за 50 min.