1. В дълбок съд загрейте зехтина и запържете наситнения праза до златисто за около 3 min. 2. Добавете нарязаното на кубчета месо и гответе още 8 min., докато стане златисто. 3. Добавете ориза и разбъркайте, за да поеме ароматите. 4. Подправете с червен пипер, черен пипер, чубрица и сол. Накрая добавете 200 мл вода и гответе, докато оризът поеме течността. 5. Разгърнете листата на киселото зеле и отрежете твърдата част на стъблата. 6. Нарежете сърцевината на зелето на ситно и оставете настрана. 7. В центъра на зелево листо и поставете 1-2 с.л. от плънката. 8. Завийте листото, като приберете краищата, и оформете стегната сарма. 9. На дъното на голяма тава разпределете нарязаната сърцевина от зелето. 10. Подредете сармите плътно една до друга с шева надолу и залейте с 500 мл бульон. 11. Печете в предварително загрята фурна на 220°C за 50 min.