Рецепти

Пълнен шаран с ориз Балдо

Пълнен шаран с ориз Балдо Panino
ПРОДУКТИ:
  • 1 шаран около 1,5-2 кг
  • 1 чаена чаша ориз Балдо Panino
  • 1 чаена чаша натрошени орехи
  • 1 лимон
  • 2 моркова
  • 4 глави лук
  • 1 чаена чаша олио
  • черен пипер смлян
  • магданоз
  • лимонов сок
  • сол
  • игла и бял конец за зашиване


ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Измийте и почистете шарана.
  2. Намажете шарана с лимоновия сок и осолете отвън и отвътре.
  3. Оставете да престои и през това време подгответе плънката.
  4. В тенджера задушете нарязания лук и морков в малко мазнина.
  5. След като омекнат добавете и задушете ориза за 3-4 минути.
  6. Подправете със смлян черен пипер и долейте топла вода.
  7. След като оризът леко омекне, отстранете от котлона.
  8. Прибавете орехите и ситно нарязания магданоз.
  9. Оставяме сместа да изстине.
  10. С плънката пълним шарана и го зашиваме с конец.
  11. Печете в намаслена тава.
  12. Полейте го с 2-3 супени лъжици олио и наредете отгоре тънки резенчета лимон.
  13. Добавете малко вода и печете в предварително загрята фурна на 180⁰С около 50 минути.
ОРИЗ