ПРОДУКТИ:
- 250 г леща белена Panino
- 1 моркови
- ½ стрък праз лук
- 2 скилидки чесън
- 100 г киноа
- 2 супени лъжици тахан
- 1 чаена лъжица кориандър
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица черен пипер млян
- 5-6 стръка магданоз
- 2 супени лъжици галета
- 5 супени лъжици фини овесени ядки
- 1 л вода
- сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Измийте и почистете лещата. И заедно с нарязаните на ситно морков, лук и чесън ги сложете в тенджера и добавете водата.
- Когато кипне водата, намалете котлона и варете около 30 минути на тих огън. Добавете киноата и варете до изпаряване на водата или я изсипете, ако е в повече.
- Към сварените зеленчуци добавете галетата, овесените ядки и подправките и месете до получаването на меко тесто. Охладете сместа за около 1 час в хладилник.
- Оформете шницелите с навлажнени ръце и ги наредете в тавичка с предварително намаслена хартия за печене.
- Печете в предварителна загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.
- Извадете ги и оставете да изстинат.