Рецепти

Веган шницели с белена леща

Веган шницели с белена леща Panino
ПРОДУКТИ:
  • 250 г леща белена Panino
  • 1 моркови
  • ½ стрък праз лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г киноа
  • 2 супени лъжици тахан
  • 1 чаена лъжица кориандър
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица черен пипер млян
  • 5-6 стръка магданоз
  • 2 супени лъжици галета
  • 5 супени лъжици фини овесени ядки
  • 1 л вода
  • сол
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Измийте и почистете лещата. И заедно с нарязаните на ситно морков, лук и чесън ги сложете в тенджера и добавете водата.
  2. Когато кипне водата, намалете котлона и варете около 30 минути на тих огън. Добавете киноата и варете до изпаряване на водата или я изсипете, ако е в повече.
  3. Към сварените зеленчуци добавете галетата, овесените ядки и подправките и месете до получаването на меко тесто. Охладете сместа за около 1 час в хладилник.
  4. Оформете шницелите с навлажнени ръце и ги наредете в тавичка с предварително намаслена хартия за печене.
  5. Печете в предварителна загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.
  6. Извадете ги и оставете да изстинат.
ЛЕЩА