Рецепти

Манастирски гювеч с месо, ориз и зеленчуци

Манастирски гювеч с месо, ориз и зеленчуци Panino
ПРОДУКТИ:
  • 800 г свинско месо
  • 1 чаена чаша ориз Български Panino
  • 150 г гъби
  • 1 глава лук
  • 2 чушки
  • 2 домата
  • 1 патладжан
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
  • олио/зехтин
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Нарежете месото на дребно и запържете заедно с нарязаните чушки и лук.
  2. След няколко минути добавете останалите зеленчуци и почистения ориз за няколко минути.
  3. Налейте около 700 мл вода и добавете подправките.
  4. Прехвърлете ястието в гювеч и печете около 40 минути на 180⁰( да НЕ е предварително загрята фурна).
ОРИЗ