ПРОДУКТИ:
- 1 чаена чаша ориз Екстра Panino
- 2 чаена чаша вода
- 1 л прясно мляко
- 1 чаена чаша захар
- 2 равни супена лъжица нишесте (пшеничено)
- 3 броя жълтък
- 1 ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
- Почистете, измийте, сварете ориза до полуготовност и отцедете, ако е нужно.
- Загрейте в друга тенджера 800 мл от млякото и добавете захарта, като разбърквате.
- Разбийте жълтъците, добавете нишестето, ванилията и останалото мляко.
- Когато млякото кипне, намалете котлона, добавете ориза и разбърквайте.
- Започнете да наливате на тънка струйка от яйчената смес като бъркате непрекъснато и внимавате да не загори.
- Варете около 7-8 минути и махнете от котлона.
- Сложете в голяма тава глинени или огнеупорни купички и долейте в тавата вода, така че да покрие дъното на купичките.
- Сипете по равно количество от млякото с ориз, още докато е горещо и внимавайте да не се спукат от горещата смес.
- Печете на 180 градуса на горен реотан до образуване на златиста коричка.
- Поднесете десерта охладен.