Рецепти

Сочни агнешки котлети, пухкав ориз и свежи подправки

Сочни агнешки котлети, пухкав ориз и свежи подправки Panino
ПРОДУКТИ:
  • 600 г агнешки котлети
  • 2 чаени чаши ориз Бланширан Panino
  • 1 морков
  • 100-200 г сладка царевица
  • 5-6 стръка пресен джоджен
  • 2 стръка пресен девесил
  • ½ връзка пресен магданоз
  • 2 връзки пресен лук
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • ½ кафена лъжица черен пипер
  • Розмарин
  • 1 чаена лъжица вегета
  • сол
  • 5-6 супени лъжици олио
  • 4 чаени чаши бульон
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Овкусете котлетите със сол, двата вида пипер, малко олио и оставете да престои за 30 минути в марината. След това ги задушете за няколко минути на тиган в малко мазнина.
  2. Сложете в тенджера под налягане и налейте вода, колкото да го покрие. След като налягането се повиши, варете за 15-20 минути.
  3. В дълбок съд в малко мазнина задушете нарязания зелен лук, моркова и почистения и измит ориз за няколко минути.
  4. Добавете една чаена чаша от бульона и бъркайте докато течността се усвои.
  5. Добавете нарязани останалите подправки и царевицата.
  6. Изсипете сместа в дълбока тава, долейте 3 чаени чаши от бульона на месото и подредете парчетата агнешко. Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече за 90 минути на 200°C.
  7. 20 минути преди да стане готово махнете фолиото и печете до приятен загар.
ОРИЗ