ПРОДУКТИ:
- 600 г агнешки котлети
- 2 чаени чаши ориз Бланширан Panino
- 1 морков
- 100-200 г сладка царевица
- 5-6 стръка пресен джоджен
- 2 стръка пресен девесил
- ½ връзка пресен магданоз
- 2 връзки пресен лук
- 1 чаена лъжица червен пипер
- ½ кафена лъжица черен пипер
- Розмарин
- 1 чаена лъжица вегета
- сол
- 5-6 супени лъжици олио
- 4 чаени чаши бульон
ПРИГОТВЯНЕ:
- Овкусете котлетите със сол, двата вида пипер, малко олио и оставете да престои за 30 минути в марината. След това ги задушете за няколко минути на тиган в малко мазнина.
- Сложете в тенджера под налягане и налейте вода, колкото да го покрие. След като налягането се повиши, варете за 15-20 минути.
- В дълбок съд в малко мазнина задушете нарязания зелен лук, моркова и почистения и измит ориз за няколко минути.
- Добавете една чаена чаша от бульона и бъркайте докато течността се усвои.
- Добавете нарязани останалите подправки и царевицата.
- Изсипете сместа в дълбока тава, долейте 3 чаени чаши от бульона на месото и подредете парчетата агнешко. Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече за 90 минути на 200°C.
- 20 минути преди да стане готово махнете фолиото и печете до приятен загар.