Овкусете котлетите със сол, двата вида пипер, малко олио и оставете да престои за 30 минути в марината. След това ги задушете за няколко минути на тиган в малко мазнина.
Сложете в тенджера под налягане и налейте вода, колкото да го покрие. След като налягането се повиши, варете за 15-20 минути.
В дълбок съд в малко мазнина задушете нарязания зелен лук, моркова и почистения и измит ориз за няколко минути.
Добавете една чаена чаша от бульона и бъркайте докато течността се усвои.
Добавете нарязани останалите подправки и царевицата.
Изсипете сместа в дълбока тава, долейте 3 чаени чаши от бульона на месото и подредете парчетата агнешко. Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече за 90 минути на 200°C.
20 минути преди да стане готово махнете фолиото и печете до приятен загар.