Рецепти

Ориз с маслини

ПРОДУКТИ:
  • 1 ч. ч. ориз Трапезен PANINO
  • 150 г маслини
  • 1 гл. лук
  • 3-4 с. л. зехтин
  • вр. магданоз
  • черен пипер, сол
  • 1 кубче зеленчуков бульон
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Запържете обеления и нарязан на ситно лук.
  2. Прегледайте и измийте Трапезния ориз PANINO и го прибавете към лука.
  3. Поръсете с черен пипер и залейте с 2 ч.ч. вода или зеленчуков бульон.
  4. Оставете ястието на слаб огън да къкри, докато оризът поеме водата.
  5. Посолете, прибавете маслините, на които сте извадили костилките, 1 с.л. мазнина, залейте с още вода, ако е необходимо, доварете на тих огън.
ОРИЗ