ПРОДУКТИ:
- 3 броя средно големи тиквички
- 300 г бланширан ориз Panino
- 250 г гъби
- 1 морков
- 1 зелена чушка
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- копър
- олио за пържене
- сол
- черен пипер
ЗА ЗАЛИВКАТА
- 2 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- ½ чаена лъжица сода
- 1-2 супени лъжици брашно
- сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Предварително нарязани, в загрята мазнина задушете леко чушката, моркова и гъбите. Когато са готови ги извадете и сложете в тавичката, в която ще се пече ястието.
- В същата мазнина (ако е необходимо добавете още) задушете и тиквичките нарязани на, не много, малки кубчета.
- Загрейте фурната на 180⁰С.
- Междувременно в друг дълбок тиган с мазнина задушете лука с предварително измития ориз за няколко минути и след това добавете 1/ ½ ч.ч. вода, за да поеме ориза и добавете останалите зеленчуци без тиквичките.
- Овкусете с подправките и прибавете ориза със зеленчуците към тиквичките в тава и объркайте внимателно всички съставки.
- Добавете 1-2 чаена чаша вода в тавичката и сложете да се пече за около 15-20 минути.
- Залейте със заливката и оставете да се запече до златисто.