Предварително нарязани, в загрята мазнина задушете леко чушката, моркова и гъбите. Когато са готови ги извадете и сложете в тавичката, в която ще се пече ястието.
В същата мазнина (ако е необходимо добавете още) задушете и тиквичките нарязани на, не много, малки кубчета.
Загрейте фурната на 180⁰С.
Междувременно в друг дълбок тиган с мазнина задушете лука с предварително измития ориз за няколко минути и след това добавете 1/ ½ ч.ч. вода, за да поеме ориза и добавете останалите зеленчуци без тиквичките.
Овкусете с подправките и прибавете ориза със зеленчуците към тиквичките в тава и объркайте внимателно всички съставки.
Добавете 1-2 чаена чаша вода в тавичката и сложете да се пече за около 15-20 минути.
Залейте със заливката и оставете да се запече до златисто.