Рецепти

Домашно тирамису за Свети Валентин

Домашно тирамису за Свети Валентин Panino
ПРОДУКТИ:
  • 200 г бишкоти
  • 400 мл еспресо сварено
  • 3 супени лъжици амарето ликьор(или есенция)
  • 150 г пудра захар Panino
  • 4 броя яйца
  • 350 г маскарпоне
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 100 г настърган шоколад
  • 1 ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Добавете ликьора в изстиналото кафе.
  2. Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците разбийте с пудрата захар и ванилия.
  3. Сложете ги в дълбока купа и постепенно добавете, като внимателно разбърквате. Получава се лек крем.
  4. Потопете в кафето всяка бишкота без да задържате, защото бишкотата ще се размекне прекалено.
  5. Наредете половината бишкоти на един ред в стъклен съд така, че да го запълнят плътно и отгоре сложете половината крем, и загладете.
  6. Вторият слой бишкоти наредете по същия начин, но перпендикулярно на първия.
  7. Нанесете равномерно остатъка от крема и оставете в хладилник, за да стегне и преди да сервирате поръсете с какао с помощта на цедка.
ЗАХАР