ПРОДУКТИ:
- 200 г бишкоти
- 400 мл еспресо сварено
- 3 супени лъжици амарето ликьор(или есенция)
- 150 г пудра захар Panino
- 4 броя яйца
- 350 г маскарпоне
- 2 супени лъжици какао на прах
- 100 г настърган шоколад
- 1 ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
- Добавете ликьора в изстиналото кафе.
- Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците разбийте с пудрата захар и ванилия.
- Сложете ги в дълбока купа и постепенно добавете, като внимателно разбърквате. Получава се лек крем.
- Потопете в кафето всяка бишкота без да задържате, защото бишкотата ще се размекне прекалено.
- Наредете половината бишкоти на един ред в стъклен съд така, че да го запълнят плътно и отгоре сложете половината крем, и загладете.
- Вторият слой бишкоти наредете по същия начин, но перпендикулярно на първия.
- Нанесете равномерно остатъка от крема и оставете в хладилник, за да стегне и преди да сервирате поръсете с какао с помощта на цедка.