Рецепти
Домашно тирамису за Свети Валентин
ПРОДУКТИ:
200 г бишкоти
400 мл еспресо сварено
3 супени лъжици амарето ликьор(или есенция)
150 г
пудра захар Panino
4 броя яйца
350 г маскарпоне
2 супени лъжици какао на прах
100 г настърган шоколад
1 ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
Добавете ликьора в изстиналото кафе.
Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците разбийте с пудрата захар и ванилия.
Сложете ги в дълбока купа и постепенно добавете, като внимателно разбърквате. Получава се лек крем.
Потопете в кафето всяка бишкота без да задържате, защото бишкотата ще се размекне прекалено.
Наредете половината бишкоти на един ред в стъклен съд така, че да го запълнят плътно и отгоре сложете половината крем, и загладете.
Вторият слой бишкоти наредете по същия начин, но перпендикулярно на първия.
Нанесете равномерно остатъка от крема и оставете в хладилник, за да стегне и преди да сервирате поръсете с какао с помощта на цедка.
ЗАХАР