Рецепти

Лозови сарми

Лозови сарми

Продукти

  • 300 г ориз за сарми и пилаф PANINO
  • 20 бр лозови листа
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 30 мл олио
  • 900 мл вода
  • 1 домат
  • Сол и черен пипер
  • ½ връзка магданоз
  • кисело мляко

Приготвяне

  1. Задушете лука и моркова в олио.
  2. Добавете ориза, домата и запържете за кратко.
  3. Залейте с водата, подправете на вкус и гответе до омекване на ориза.
  4. Навийте сармите с плънката и наредете в подходящ съд.
  5. Долейте вода до покриване на сармите, похлупете и гответе на слаб огън до пълна готовност.
  6. Сервирайте с млечен сос и магданоз.
ОРИЗ