Измийте и накиснете боба от предишната вечер или поне за 5-6 часа.
На следващия ден изсипете водата и го залейте с чиста, сложете да се вари около час на среден огън с 1 супена лъжица олио.
Предварително задушете ситно нарязаното свинско месо, овкусено с черен, червен пипер и сол.
Прехвърлете сварения боб без водата в гювеч. Добавете нарязаните лук, чесън, морковите, месото и домати. Овкусете с подправките, добавете олиото и разбъркайте.
Налейте топла вода, така че да покрие продуктите и добавете измитите сухи чушки.
Сложете капака и печете в студена фурна на 180 градуса около 120 минути или до готовност.
Размийте брашното с червения пипер и малко топла вода, добавете малко преди гювечът да е напълно готов, за да се сгъсти.
Може да добавите и лютите чушки.
Изключете фурната и оставете боба вътре за още половин час.