ПРОДУКТИ:
- 1 чаена чаша ориз Балдо Panino
 - 2 броя яйца
 - 1 чаена чаша царевично брашно
 - 50 г моцарела
 - 50 г кашкавал
 - олио - за пържене
 - сол
 - черен пипер
 - босилек
 
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете ориза в подсолена вода и го отцедете.
 - Към ориза добавете 1 яйце, настъргания кашкавал и овкусете с щипка сол, черен пипер и босилек.
 - Нарежете моцарелата на малки кубчета.
 - Оформете кюфтенцата, като сложите в средата кубче моцарела.
 - Разбийте второто яйце.
 - Потопете всяко кюфтенце в разбитото яйце и след това ги овалвате в брашното.
 - Пържете от двете страни до златисто.
 - Поставете салфетка върху чинията, преди да ги извадите, за да попие излишната мазнина.
 - Поднесете с подходящ сос или резенчета домати.