ПРОДУКТИ:
- 1 чаена чаша ориз Балдо Panino
- 2 броя яйца
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 50 г моцарела
- 50 г кашкавал
- олио - за пържене
- сол
- черен пипер
- босилек
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете ориза в подсолена вода и го отцедете.
- Към ориза добавете 1 яйце, настъргания кашкавал и овкусете с щипка сол, черен пипер и босилек.
- Нарежете моцарелата на малки кубчета.
- Оформете кюфтенцата, като сложите в средата кубче моцарела.
- Разбийте второто яйце.
- Потопете всяко кюфтенце в разбитото яйце и след това ги овалвате в брашното.
- Пържете от двете страни до златисто.
- Поставете салфетка върху чинията, преди да ги извадите, за да попие излишната мазнина.
- Поднесете с подходящ сос или резенчета домати.