Рецепти
Оризови кюфтенца с моцарела
ПРОДУКТИ:
1 чаена чаша
ориз Балдо Panino
2 броя яйца
1 чаена чаша царевично брашно
50 г моцарела
50 г кашкавал
олио - за пържене
сол
черен пипер
босилек
ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете ориза в подсолена вода и го отцедете.
Към ориза добавете 1 яйце, настъргания кашкавал и овкусете с щипка сол, черен пипер и босилек.
Нарежете моцарелата на малки кубчета.
Оформете кюфтенцата, като сложите в средата кубче моцарела.
Разбийте второто яйце.
Потопете всяко кюфтенце в разбитото яйце и след това ги овалвате в брашното.
Пържете от двете страни до златисто.
Поставете салфетка върху чинията, преди да ги извадите, за да попие излишната мазнина.
Поднесете с подходящ сос или резенчета домати.
ОРИЗ