Рецепти

Сухи чушки с боб за Бъдни вечер

Сухи чушки с шарен боб за Бъдни вечер Panino
ПРОДУКТИ:
  • 10 сушени червени чушки
  • · 250 g боб Традиционен Panino
  • · ½ ч.ч. ориз
  • · 1 гл. лук
  • · 2 стръка праз лук
  • · няколко листа кисело зеле
  • · 2-3 ч.ч. зелев сок
  • · ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • · 1 ч.л. чубрица
  • · джоджен
  • · олио
  • · сол
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Предварително накиснете за 1 нощ боба и сменете водата. Варете 30-40 min. докато омекне и отцедете.
  2. Залейте сухите чушки с гореща вода и киснете 15 min.
  3. Нарежете праза и кромида, след което задушете в горещата мазнина до омекване.
  4. Добавете почистения и измит ориз, а след няколко минути и боба.
  5. Овкусете с подправките и залейте с 2-3 чаени чаши вода.
  6. Оставете да къкри на слаб огън до набъбване на ориза.
  7. В намаслена тавичка за печене покрийте дъното със зелевите листа и наредете вече напълнените чушки.
  8. Залейте със зелев сок, така че да ги покрие и сложете чиния, която да ги притиска.
  9. Печете на 180°С до готовност.
БОБ