ПРОДУКТИ:
- 10 сушени червени чушки
- · 250 g боб Традиционен Panino
- · ½ ч.ч. ориз
- · 1 гл. лук
- · 2 стръка праз лук
- · няколко листа кисело зеле
- · 2-3 ч.ч. зелев сок
- · ½ ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- · 1 ч.л. чубрица
- · джоджен
- · олио
- · сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Предварително накиснете за 1 нощ боба и сменете водата. Варете 30-40 min. докато омекне и отцедете.
- Залейте сухите чушки с гореща вода и киснете 15 min.
- Нарежете праза и кромида, след което задушете в горещата мазнина до омекване.
- Добавете почистения и измит ориз, а след няколко минути и боба.
- Овкусете с подправките и залейте с 2-3 чаени чаши вода.
- Оставете да къкри на слаб огън до набъбване на ориза.
- В намаслена тавичка за печене покрийте дъното със зелевите листа и наредете вече напълнените чушки.
- Залейте със зелев сок, така че да ги покрие и сложете чиния, която да ги притиска.
- Печете на 180°С до готовност.