Рецепти

Пролетна дроб сарма

ПРОДУКТИ:
  • 1 комплект агнешки дреболии (бял дроб, черен дроб, сърце)
  • 400 г ориз Екстра Panino
  • 1връзки лапад
  • 1 глава лук
  • 2 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • ½ връзка пресен джоджен
  • 1,2 л бульон от варенето на дреболиите
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус

за заливката

  • 3 яйца
  • 400 г кисело мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • ½ чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ½ връзка джоджен
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. В голяма тенджера сложете измитите и почистени дреболии и кипнете. Оберете пяната, която се образува по повърхността.
  2. Посолете и добавете 5-6 зърна черен пипер и варете около час.
  3. Добавете 2 чаени лъжици сол и варете още 3-4 минути.
  4. Извадете дреболиите и оставете да се охладят, а бульона прецедете и запазете.
  5. Почистените от стъблата и измийте лапада и спанака и нарежете на едро, а лука и дреболиите нарежете на кубчета.
  6. Загрейте олиото с широк съд и запържете лука за 3-4 минути.
  7. Добавете нарязаните на колелца пресен лук и чесън и гответе още 2 минути.
  8. Прибавете спанака и лапада и гответе, докато омекнат.
  9. Претеглете ориза необходим за рецептата и го добавете при останалите продукти.
  10. Посолете и подправете с черен пипер и гответе 2-3 минути.
  11. Прехвърлете ориза и зеленчуците в тава за печене и добавете дреболиите и половината от едро нарязания джоджен.
  12. Налейте горещия бульон, разбъркайте и печете 30-35 минути от момента на завиране в предварително загрята до 200 градуса фурна.
  13. В купа изсипете млякото и брашното. Добавете яйцето, бакпулвера, черния пипер и солта и разбъркайте добре.
  14. Сложете останалия джоджен и залейте ястието със сместа.
  15. Печете още 15 минути, докато заливката се запече и стане златиста. За последните 5 минути, може да пуснете фурната на функция грил.
  16. Охладете ястието за 10-15 минути преди да разрежете.
ОРИЗ