ПРОДУКТИ:
- 1 комплект агнешки дреболии (бял дроб, черен дроб, сърце)
- 400 г ориз Екстра Panino
- 1връзки лапад
- 1 глава лук
- 2 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- ½ връзка пресен джоджен
- 1,2 л бульон от варенето на дреболиите
- 4 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица червен пипер
- Сол и черен пипер на вкус
за заливката
- 3 яйца
- 400 г кисело мляко
- 3 супени лъжици брашно
- ½ чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сол
- ½ чаена лъжица черен пипер
- ½ връзка джоджен
ПРИГОТВЯНЕ:
- В голяма тенджера сложете измитите и почистени дреболии и кипнете. Оберете пяната, която се образува по повърхността.
- Посолете и добавете 5-6 зърна черен пипер и варете около час.
- Добавете 2 чаени лъжици сол и варете още 3-4 минути.
- Извадете дреболиите и оставете да се охладят, а бульона прецедете и запазете.
- Почистените от стъблата и измийте лапада и спанака и нарежете на едро, а лука и дреболиите нарежете на кубчета.
- Загрейте олиото с широк съд и запържете лука за 3-4 минути.
- Добавете нарязаните на колелца пресен лук и чесън и гответе още 2 минути.
- Прибавете спанака и лапада и гответе, докато омекнат.
- Претеглете ориза необходим за рецептата и го добавете при останалите продукти.
- Посолете и подправете с черен пипер и гответе 2-3 минути.
- Прехвърлете ориза и зеленчуците в тава за печене и добавете дреболиите и половината от едро нарязания джоджен.
- Налейте горещия бульон, разбъркайте и печете 30-35 минути от момента на завиране в предварително загрята до 200 градуса фурна.
- В купа изсипете млякото и брашното. Добавете яйцето, бакпулвера, черния пипер и солта и разбъркайте добре.
- Сложете останалия джоджен и залейте ястието със сместа.
- Печете още 15 минути, докато заливката се запече и стане златиста. За последните 5 минути, може да пуснете фурната на функция грил.
- Охладете ястието за 10-15 минути преди да разрежете.