Рецепти

Пролетна дроб сарма

ПРОДУКТИ:
  • 1 агнешки комплект
  • 300 г ориз Екстра Panino
  • 2 връзки лапад
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка пресен чесън
  • ½ връзка пресен джоджен
  • 1 л бульон от варенето на дреболиите
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • Сол и черен пипер на вкус

за заливката

  • 2 яйца
  • 300 г кисело мляко
  • 3 супени лъжици брашно


ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Смесете всички съставки.
  2. Добавете билковата смес в чист стъклен буркан и съхранявайте на тъмно и хладно място.
  3. Оставете ароматите да се смесят за няколко часа, преди да използвате.
  4. Подновявайте сместа през 2-3 месеца.
ОРИЗ