Рецепти
Пролетна дроб сарма
ПРОДУКТИ:
1 комплект агнешки дреболии (бял дроб, черен дроб, сърце)
400 г
ориз Екстра Panino
1връзки лапад
1 глава лук
2 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
½ връзка пресен джоджен
1,2 л бульон от варенето на дреболиите
4 супени лъжици олио
1 чаена лъжица червен пипер
Сол и черен пипер на вкус
за заливката
3 яйца
400 г кисело мляко
3 супени лъжици брашно
½ чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
½ връзка джоджен
ПРИГОТВЯНЕ:
В голяма тенджера сложете измитите и почистени дреболии и кипнете. Оберете пяната, която се образува по повърхността.
Посолете и добавете 5-6 зърна черен пипер и варете около час.
Добавете 2 чаени лъжици сол и варете още 3-4 минути.
Извадете дреболиите и оставете да се охладят, а бульона прецедете и запазете.
Почистените от стъблата и измийте лапада и спанака и нарежете на едро, а лука и дреболиите нарежете на кубчета.
Загрейте олиото с широк съд и запържете лука за 3-4 минути.
Добавете нарязаните на колелца пресен лук и чесън и гответе още 2 минути.
Прибавете спанака и лапада и гответе, докато омекнат.
Претеглете ориза необходим за рецептата и го добавете при останалите продукти.
Посолете и подправете с черен пипер и гответе 2-3 минути.
Прехвърлете ориза и зеленчуците в тава за печене и добавете дреболиите и половината от едро нарязания джоджен.
Налейте горещия бульон, разбъркайте и печете 30-35 минути от момента на завиране в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В купа изсипете млякото и брашното. Добавете яйцето, бакпулвера, черния пипер и солта и разбъркайте добре.
Сложете останалия джоджен и залейте ястието със сместа.
Печете още 15 минути, докато заливката се запече и стане златиста. За последните 5 минути, може да пуснете фурната на функция грил.
Охладете ястието за 10-15 минути преди да разрежете.
Gregory Willson
ОРИЗ