Рецепти

Постни сарми с гъби и ориз за Бъдни вечер

Постни сарми с гъби и ориз за Бъдни вечер Panino
ПРОДУКТИ:
  • 1 зелка кисело зеле
  • 250 г ориз Бисерен Panino
  • 200 г мариновани гъби
  • 1 стрък праз
  • 150 мл олио
  • 2 супена лъжица червен пипер
  • черен пипер на вкус
  • 1 щипка чубрица
  • 1 морков
  • 200 мл зелев сок
ПРИГОТВЯНЕ:
  1. Настържете моркова, нарежете праза на ситно, гъбите на малки кубчета и задушете в малко мазнина, в дълбок тиган.
  2. Запържете за няколко минути и добавете почистен и измит ориза и подправките.
  3. Когато оризът придобие стъклен цвят добавете 200 мл топла вода и варете на бавен огън докато ориза поеме водата при непрекъснато бъркане.
  4. С плънката завийте сармички, наредете ги в тава и залейте със зелевия сок и останалата част олио (водата трябва да покрива 1 пръст).
  5. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна, на 180 ⁰С за около час.
  6. След това премахнете фолиото и печете още 15-20 минути.