ПРОДУКТИ:
- 1 зелка кисело зеле
- 250 г ориз Бисерен Panino
- 200 г мариновани гъби
- 1 стрък праз
- 150 мл олио
- 2 супена лъжица червен пипер
- черен пипер на вкус
- 1 щипка чубрица
- 1 морков
- 200 мл зелев сок
ПРИГОТВЯНЕ:
- Настържете моркова, нарежете праза на ситно, гъбите на малки кубчета и задушете в малко мазнина, в дълбок тиган.
- Запържете за няколко минути и добавете почистен и измит ориза и подправките.
- Когато оризът придобие стъклен цвят добавете 200 мл топла вода и варете на бавен огън докато ориза поеме водата при непрекъснато бъркане.
- С плънката завийте сармички, наредете ги в тава и залейте със зелевия сок и останалата част олио (водата трябва да покрива 1 пръст).
- Завийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна, на 180 ⁰С за около час.
- След това премахнете фолиото и печете още 15-20 минути.