Продукти
- 200 г Леща Белена Panino
- 2 с.л. сусамов тахан
- 1 ск. чесън
- Лимонов сок
- 2 с.л. зехтин
- 1/2 ч.л. кимион
- Сол и черен пипер на вкус
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/3 връзка магданоз
Приготвяне
1. Изплакнете лещата и я сварете в подсолена вода до омекване.
2. Отцедете, като запазите 1-2 с.л. от водата за евентуално разреждане при пасирането.
3. В блендер или кухненски робот сложете лещата, тахана, чесъна, лимоновия сок, зехтина и част от магданоза.
4. Добавете кимион, сол и черен пипер. Ако е нужно, добавете малко вода за гладка консистенция и пасирайте до кремообразна текстура.
5. При сервиране полейте със струйка зехтин, поръсете с червен пипер и добавете листенца магданоз или резен лимон за украса.
2. Отцедете, като запазите 1-2 с.л. от водата за евентуално разреждане при пасирането.
3. В блендер или кухненски робот сложете лещата, тахана, чесъна, лимоновия сок, зехтина и част от магданоза.
4. Добавете кимион, сол и черен пипер. Ако е нужно, добавете малко вода за гладка консистенция и пасирайте до кремообразна текстура.
5. При сервиране полейте със струйка зехтин, поръсете с червен пипер и добавете листенца магданоз или резен лимон за украса.